X

Palpitații noaptea: Lucrurile banale care le pot provoca

Noaptea, la culcare sau în somn, este posibil să ai palpitații cardiace. Când acestea apar, persoana în cauză poate simți o senzație pulsantă în gât sau în piept.

Deși palpitațiile cardiace nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare, ele pot fi uneori un semn al unei afecțiuni subiacente pentru care ar fi bine să mergi la doctor sau sunt provocate de lucruri banale pe care le-ai făcut înainte de culcare.

Să ai palpitații cardiace noaptea când dormi sau când te-ai întins în pat cu gândul de a adormi poate fi înfricoșător. Factorii externi sau o stare de sănătate de bază pot provoca palpitații cardiace noaptea. Persoanele cu palpitații cardiace experimentează de obicei una sau mai multe dintre următoarele senzații:

Palpitațiile se pot întâmpla în orice moment al zilei, inclusiv noaptea, când o persoană se odihnește. Pot dura de la câteva secunde până la câteva minute. Sunt frecvente și trebuie să mergi la doctor dacă le ai pentru că ele pot inofensive sau pot fi simptom ale unor boli grave.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Lipsa acestui mineral crește riscul bolilor de inimă

De ce se întâmplă noaptea

Persoanele care dorm pe o parte, în special pe partea stângă, pot fi mai predispuse la palpitații cardiace noaptea. Motivul este că inima se află chiar lângă peretele toracic, iar senzația reverberează. Palpitațiile cardiace pot fi, de asemenea, mai notabile noaptea, deoarece există mai puține distrageri și niveluri de zgomot mai mici atunci când stai întins în pat.

Lucruri care le provoacă

Există mai multe cauze posibile ale palpitațiilor cardiace, inclusiv factori externi și unele boli. Printre cauzele comune se numără:

Ce boli îți pot da palpitații noaptea

De asemenea, trebuie notat că o serie de boli pot provoca palpitații cardiace. Printre acestea se numără: tiroidă hiperactivă; tensiunea arterială scăzută (hipotensiunea); aritmia – un ritm cardiac neregulat; niveluri scăzute de zahăr din sânge; anemia etc.

Un studiu din 2018 (link direct) care a implicat 688 de persoane cu palpitații cardiace a constatat că în 81% din cazuri, simptomele erau asociate cu aritmie cardiacă. Autorii arată că depistarea precoce și tratamentul aritmiei sunt esențiale pentru tratarea afecțiunii.

Alți factori declanșatori

Sunt și alți factori care pot provoca palpitații cardiace: deshidratarea, sarcina, febra, consumul de alimente bogate sau alimente bogate în glutamat monosodic (MSG), grăsimi sau zahăr.

CITEȘTE ȘI: Pericolul de a dormi cu lumina aprinsă: Cum îți este afectată inima

Când de duci la doctor

Palpitațiile cardiace ocazionale nu necesită în mod necesar consiliere sau tratament medical. Dar experții de la MedicalNewsToday spun că trebuie să mergi urgent la medic dacă ai și următoarele simptome:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro